Wednesday, June 8, 2011

Attack of the Giant Leeches (1959)



En het blondin, ett träsk samt gigantiska iglar spelade av människor i säckliknande kostymer som attackerar folk och samlar dem på hög för att suga blodet ur dem. Behövs särskilt mycket mer för att utgöra en klassisk skräckfilm?

Attack of the Giant Leeches är väl inte en odödlig film, men den är definitivt sevärd ändå. Yvette Vickers är verkligen hur snygg som helst i rollen som tidigare nämnda blondin . Det är sällan man som ett barn av vår moderna tid förväntar sig så mycket sex appeal i en film med såpass många år på nacken som denna.
Ken Clark som spelar hjälten är bra på sin roll. Han är en mycket klassisk filmhjälte, utan tvekan, utan rädsla och med ett stiligt anlete att visa upp inför kameran.

Det är dessutom, som alltid, väldigt trevligt att se den betydligt mer välkände Dan White i en mindre känd film. Vet ni inte vem Dan White är så kan ni alltid titta in på hans sida på IMDB och med all säkerhet känna igen en hel del titlar i filmlistan.

Slutpläderingen blir helt klart en gammal skräckis som håller vad den lovar, men egentligen inte ger någonting utöver det. Slutbetyget blir därmed tyvärr bara två köttyxor.

1 comment:

  1. Kommenterar här för har två gamla skräckisar som jag sett en gång var. "Day of the Triffids" och "Them!". Leta upp dem och se vad du tycker :)

    ReplyDelete